Responsiv webb – för datorer, surfplattor och smartphones

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Varför fiber?

Kopparnätens tid är snart förbi och när marknaden inte vill och statens pengar inte räcker måste vi ta saken i egna händer om vi på landsbygden skall få tillgång till bredband med hög överföringskapacitet, där både internet, telefoni och TV kan samsas.

Idag har mer än 700 byar i Sverige byggt sina egna fibernät – nu är det Brunskogs tur!

I städerna byggs det fibernät för fullt som ersättning för det omoderna och snart otjänliga kopparnätet som många får sin telefoni och bredband via idag. På landsbygden är en kommersiell utbyggnad av fiber inte lönsam och vi hänvisas till trådlösa nät med för liten kapacitet för dagens och framtidens behov av internet, telefoni och tv.

Lösningen för oss utanför stan är att bilda ekonomiska föreningar och genom eget arbete dra fiber till alla som vill vara med, och därmed få en framtidssäker bredbandsinfrastruktur med i princip obegränsad kapacitet.

Utbyggnaden får vi delvis bekosta själva, och vår målsättning är att få ta del av Jordbruksverkets projektstöd vilket i Värmland bidrar med 50% av kostnaden för kanalisation och fiberkabel. För att satsningen ska lyckas och kostnaden bli rimlig behöver majoriteten av alla fastighetsägare ansluta sig. Ju fler medlemmar desto billigare och tidigare fiber!

Vill du vara med och skapa en tryggare framtid för Brunskog?

Inte bara internet

Tiden med telefoni och tv som den ser ut idag är snart inget annat än ett kapitel i historieböckerna. De gamla näten är  omoderna och klarar inte dagens och morgondagens tjänster. Telias teknikskifte innebär att de redan börjat montera ned olönsamma kopparnät och vi på landsbygden blir hänvisade till trådlösa system och mobiltelefoner med osäker täckning.

Samhället bygger allt mer på att vi ska kunna kommunicera via internet, och när kopparnätet försvinner är vi även där hänvisade till masterna med deras begränsade täckning och låga kapacitet – och ju fler som kopplar upp sig desto sämre blir det.

För att följa med i utvecklingen behöver vi i Brunskog en tillförlitlig och framtidssäker internetuppkoppling och fungerande telefoni för att kunna utveckla vår hembygd för långsiktig överlevnad.

Genom att dra fiber till våra fastigheter får vi tillgång till:

 • Internet med hög hastighet
 • TV-program, nyheter, film och radio
 • Skolor på landsbygden
 • Telefon
 • Trygghetslarm
 • Ökat attraktionsvärde för Brunskog
 • Studier hemifrån
 • Sjukvård via distans
 • Lokalt företagande
 • Distansarbete
 • Fjärrstyrning av fritidshus
 • Ökat fastighetsvärde

Samtliga ovanstående tjänster är under ständig utveckling och ligger till grund för en bättre service och större trygghet.

Den mest framtidssäkra tekniken

Vi vet att fiberoptiken klarar den successiva ökningen av nätbaserade tjänster av  med råge. Det är därför den kallas för den mest framtidssäkra tekniken. Det finns idag redan 700 st fiberföreningar i Sverige som byggt sina egna fibernät.

Brunskog behöver fiber för att leva och utvecklas!